Pamuk kifle sa dzemom

Pamuk kifle sa džemomzoom

Sastojci 

Za testo:

  • 2 jajeta
  • 2 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • 1 kašika suvog kvasca
  • 100 g šećera
  • oko 700 g brašna

Za fil:

  • džem od šljiva

Za sirup:

  • 200 g šećera
  • 3 dl vode

Za posipanje kiflica:

  • 100 g kokosa

Priprema

1

U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa. Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene. U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.

Savet

Savet:
Kiflice više dana ostaju mekane kao pamuk

Podijeli na

Related Posts

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
$-)
(y)
(f)
x-)
(k)
(h)
cheer