Sastojci
Potrebno je:
- 1 veća kutija piškota
- 500 ml slatke pavlake
- 400 g kisele pavlake
- 200 g krem sira
- oko 500 g jagoda
- malo soka od jagode (za natapanje piškota)
- 2 kesice želatina
- 1 kesica šlag kreme
- 100-150 ml mleka za šlag kremu
- 5 kašika šećera u prahu
Priprema
1
Jagode oprati i očistiti pa ih sitno iseckati. Piškote iseći na polovine (po dužini). U jednoj činiji umuti krem sir pa mu postepeno dodavati kiselu pavlaku i na kraju šećer u prahu i sve lepo sjediniti. U drugoj činiji umutiti slatku pavlaku, pa je postepeno dodavati kiseloj pavlaci i krem siru. Želatin spremiti prema uputstvu sa kesice pa ga dodati filu i izmutiti mikserom. Na kraju mu dodati jagode i izmešati kašikom. Na dno tepsije (kojoj se skida obod) poređati polovinu piškota koje su umakane u sok od jagoda, pa preko njih staviti polovinu fila sa jagodama, pa preko fila poređati preostale piškote prethodno umakane u sok i na kraju preko njih staviti preostali fil. Ostaviti da prenoći u frižideru, pa sutradan skinuti obod tepsije i premazati tortu umućenom šlag kremom.
Savet
Ovo je bila batina rođendanska torta. :) Ukoliko nemate tepsiju kojoj se skida obod, možete ovu tortu napraviti u šerpi, kao što sam ja. :) Providnom lepljivom folijom obložite unutrašnjost šerpe, pa onda ređati fil-piškote-fil-piškote, pa sutradan preko šerpe stavite poslužavnik i okrenite šerpu naopačke da ispadne torta. I naravno skinite foliju. :)