Hljeb sa kakaom

Ražani hljeb sa kakaomzoom

Sastojci 

Potrebno je:

  • 100 g ražanog brašna
  • 120 g crnog brašna
  • 200 g belog brašna
  • 300 ml vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica kima

Priprema

1
U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti sve tri vrste brašna, pa dodati so, ulje, kakao, kim i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo. Testo je dosta lepljivo, ali tako i treba da bude. Uz dodatak, vrlo malo, brašna formirati loptu od testa, pokriti providnom folijom i ostavoti da uskisne.
2
Uskislo testo prebaciti na, nauljenu, radnu površinu, formirati valjak od testa (nauljenim rukama) i prebaciti ga u kalup za hleb, koji je dobro podmazan. Ostaviti da hleb naraste.
3
Rernu uključiti da se zagreje, na 180 stepeni. Narasli hleb premazati vodom i staviti da se peče. Kada se hleb ispeče pokriti ga krpom i ostaviti u kalupu, 10-tak minuta. Zatim ga izvaditi iz kalupa, umotati u krpu i ostaviti da se prohladi.

Podijeli na

Related Posts

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
$-)
(y)
(f)
x-)
(k)
(h)
cheer