Belo meso sa pečenim paprikama, suvim vratom i kačkavaljemzoom
Sastojci
Potrebno je:
600 g belog pilećeg mesa
250 g suvog vrata
250 g kačkavalja
8 pečenih paprika
1 čaša (180 ml) kisele pavlake
3 jajeta
po potrebi senf
suvi biljni začin
6 kašika ulja
Priprema
1
Posudu u kojoj se sprema jelo nauljati sa 6 kašika ulja. Belo meso iseći na šnicle. Svaku šniclu posuti suvim biljnim začinom sa obe strane. Šnicle poređati na dno posude.
2
Zatim šnicle premazati senfom.
3
Onda staviti pečene paprike, koje su oljuštene i očišćene od semena.
4
Zatim poređati kačkavalj sečen na tanke listove.
5
Posle kačkavalja staviti suvi vrat.
6
Postupak ponoviti još jednom, a onda u posebnoj činiji sjediniti 3 jajeta i 1 čašu kisele pavlake i ovim preliti jelo.
7
Posudu u kojoj se sprema jelo poklopiti, staviti u rernu na 180 C da se zapeče, oko 45-60 minuta