Rođendanska torta

Potrebni sastojci:

  • Za koru:
  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g otopljenog maslaca
  • 100 g otopljenog margarina
  •        Za krem:
  • 2 kesice pudinga od vanile (ili karamele)
  • 600 ml mleka
  • 250 g maslaca
  • 100 g šlag krema
  • Za preliv:
  • 100 g otopljene čokolade

 PRIPREMA

Sastojke za koru sjedinite pa u kalupu kome se skida obruč formirajte koru i ohladite u frižideru.Puding razmutite sa oko 100 g mleka, a ostatak mleka sa šećerom stavite da provri pa zakuvajte puding. Ohladite ga. Umutite maslac i dodajte puding mešajući mikserom. Umutite šlag sa mlekom do željene gustine pa spojite sa umućenim kremom. Stavite fil preko kore pa kalup ostavite da prenoći u frizu.Sutradan skinite obruč kalupa i prelijte tortu umućenim šlagom ili slatkom pavlakom pa dekorisite čokoladom.

Podijeli na

Related Posts

First