Lađice od tikvica

Lađice od tikvicazoom

Sastojci 

Potrebno je:

  • 4 (do po 200 g) manje tikvice
  • 2 jajeta
  • 400 ml kisele pavlake
  • par kašika prezli
  • 1 manji plavi paradajz
  • 1 manja paprika sveža
  • 1 veza mladog luka
  • 100 g šampinjona
  • suvi biljni začin
  • biber
  • so
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 2 sveža paradajza
  • 100 g kačkavalja
  • par kašika maslinovog ulja

Priprema

1
Tikvice prepolovite po dužini i izdubite da dobijete formu lađica.
2
Prokuvajte vodu sa malo soli i spustite tikvice na par minuta da se malo probare, pazite da se ne prekuvaju. Izvadite ih, ocedite i složite u pleh ili vatrostalnu činiju u kojoj će se peći.
3
Posebno oljuštite plavi paradajz i, sa paprikom, lukom, šampinjonima, ga sameljite u secku, ali pazite da ostane malo krupnije. Na 2 kašike maslinovog ulja propržite ovu smesu, začinite i prohladite. Dodajte jaja, kiselu pavlaku i prezle, sve dobro sjedinite i ovom smesom napunite tikvice.
4
Na kraju pospite krupno rendanim kačkavaljem i vratite u isključenu rernu da se kačkavalj malo otopi.
5
Prekrijte kolutovima paradajza, pospite još sa par kašika maslinovog ulja i stavite da se zapeče.
6
Služite toplo uz salatu ili kiselu pavlaku.

Podijeli na

Related Posts

:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
:-?
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
$-)
(y)
(f)
x-)
(k)
(h)
cheer